Serhat Kutlu - Genel Kurul Konuşması

2011-2014 Dönemi Başkanımız

Serhat KUTLU'nun olağan genel kurul konuşması tam metni.

Sevgili Beşiktaşlılar,

Bugün, buraya, arkadaşlarımla beraber sizden önümüzdeki 3 sene için derneğimizi temsil etme yetkisini talep etmek için geldik. Elbette dernekler gönüllülük esasına dayanarak işlevlerini sürdürürler. Ancak beşiktaş adının geçtiği bir dernekte yönetici olmak bir yana üye olmak dahi sorumluluk gerektirir. İşte biz, bu sorumluluğun bilincinde yönetime aday olduğumuz bugun, değerli üyelerimizin, seçme görevlerini yerine getirmek için genel kurula katılmalarından dolayı çok mutluyuz. Mutluyuz, çünkü bu bayrak yarışında çıtayı yükseltmenin yolunun camianın desteğini almaktan geçtiğine inanıyoruz. Biz klubümüze vereceğimiz hizmetlerde her daim bu desteğinizi görmeyi arzuluyoruz.

Beşiktaş’a hizmet eden yöneticiler olarak aslında bizler bir duruşu temsil etmek durumundayız. Beşiktaşlılık duruşu adını verdiğimiz, kimi zaman içi doldurulamayıp sözde kalan bu duruş, 108 yıllık bir çınarın vücuda gelişini simgeliyor kanımca. Bizler, ebediyete karışarak bu çınara toprak olan Şeref Bey’lerin, Hakkı Kaptanlar’ın, yaşayan efsane olarak bu çınara su olan, Süleyman Seba’lar ve ismini sayamadığım binlerce beşiktaş neferinin izinde yürümek ve bu duruşu gelecek nesillere aktarmak zorundayız.

Derneğimizin internet sitesinin açılış sayfasında çok beğendiğim bir cümle var: BEŞİKTAŞ SADECE BİR SPOR KLUBÜ DEĞİL AYNI ZAMANDA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜDÜR. Biz, kendimize düstur edindiğimiz bu cümlenin gerektirdiği bilinci gösterip, önceliğimizi sosyal sorumluluk projelerine vereceğiz. Önceki yıllarda yapılan kan bağışı, özel eğitim okullarına yardım, yoksul köy okullarına eğitim malzemesi yardımı gibi organizasyonlara devam edip, bu konularda yeni projeler üretmek bizim sorumluluğumuzdur.

Beşiktaşlılığın bir ayrıcalık olduğunu hepimiz biliyoruz. Herkesin birgün beşiktaşlı olmasına ihtiyacımız yok ve hatta bu ayrıcalığın bizde kalmasını istiyoruz. Ama görevlerimizden biri de bu ayrıcalığa sahip olmayı hak eden çocuklarımıza fırsat yaratmak olmalı. Bu amaçla çeşitli öğretim kuruluşlarıyla işbirliği yaparak beşiktaşlılığı anlatıp çocuklarımızı teşvik etmemiz gerekir.

Sevgili beşiktaşlılar,
Bu göreve talip olurken, beraber çalışacağım yönetim kurulu arkadaşlarımın kalitesi benim en büyük desteğim oldu. Toplumun hemen her kesiminden, kendilerini kariyerleri ile kanıtlamış ve her girdikleri ortamda beşiktaşlılıklarıyla tanınan çok değerli dostlarımla çalışmak benim için mutluluk verici. Bu noktada şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Özel sektör olsun, kamu sektörü olsun, yönetim ile ilgili tüm alanlarda gençlerin ve bayanların daha etkin yer alması gerektiği konusunda bir söylem vardır. Yıllardır duyarız bu söylemi fakat bakarız ki tas da aynı hamam da. İşte biz dernek olarak bu söylemi hayata geçiriyoruz. Az sonra size tanıtacağım yönetim kurulunun yaş ortalaması 39 ve bayan üye oranı %30dur. Umarım bu yönetim, tarzıyla ve başarısıyla diğer tüm kurum ve kuruluşlara örnek olur.

Şimdi size tanıtmak üzere yönetim kurulu arkadaşlarımı tek tek buraya davet ediyorum.

Aslında bu yönetim kurulu olarak işimiz hayli zor. Çünkü başkanlığını sayın Yekta Varnalı’nın üstlendiği, 2008-2011 yılları arasında görev yapan yönetim kurulu, hizmetleriyle ve duruşuyla çıtayı oldukça yükseltti. Maalesef “enkaz devraldık” politikasi yapamıyoruz. Şimdi onlara, bize böyle bir dernek devrettikleri için şükranlarımızı sunmak istiyoruz. 2008-2011 yılları arasında görev yapmış ve görevlerini devreden başkanımızı ve yönetim kurulu üyelerini sahneye davet ediyorum.

Sevgili beşiktaşlılar,
Sözlerime son verirken bu seçimin derneğimize ve camiamızı hayırlı olmasını diliyorum.

Saygılar sunarım.

SERHAT KUTLU