Yekta Varnalı - Genel Kurul Konuşması

2008-2011 dönemi başkanımız

Sayın Yekta VARNALI'nın olağan genel kurul konuşması tam metni.

Sayın Konak Belediye Başkanı Hakan TARTAN,

Sayın Divan, Kulübümüzün Sayın As Başkanı, Sayın Dernek Başkanları, Sayın Konuklar ve İzmir Beşiktaşlılar Derneğinin Saygıdeğer Üyeleri;

Hepinizi saygıyla selamlarım…

İzmir Beşiktaşlılar Derneğinin hazırlık çalışmaları 1991 yılında başlamış ve 1992 de kuruluşu gerçekleştirilmiştir.

20 yıla yakın geçmişi ile kulübümüzün yüz akı derneklerinin önde gelenlerindendir.

Bu konumunu, artan sorumluluk duygusu ve üstün temsil kabiliyeti ile daha da pekiştireceğine inancım tamdır.

Sizlere, geride bıraktığımız 3 yıllık dönemle ilgili kısa bilgiler vermeden önce, izin verirseniz; saygıyla anmamız ve dernek olarak teşekkür etmemiz gereken isimler var.

Öncelikle, Derneğimizin kuruluşu ve sonrasında emekleri geçen, çeşitli görevlerde bulunan, üye olarak katkı veren fakat artık aramızda olmayan, yitirdiğimiz, çok sayıda Beşiktaşlı var. Manevi huzurlarında saygıyla eğiliyor, ruhları şad olsun diyorum…

Kurucu Başkanımız ve bugün Divan Başkanlığımızı yapan, İzmir Beşiktaşlılar Derneğinin kuruluş ve gelişmesinde üstün hizmetleri olan Sn. Ruhi Uslu’ ya teşekkür ediyorum.

Sn. Ruhi Uslu’ nun başkanlığı bırakmasından sonra, 10 yılı aşkın süre dernek başkanlığımızı yapan, zor günlerde sahip çıkan, bugün kulübümüz yönetiminde As Başkan olarak görev yapan Sn. Emin Önal’a teşekkür ediyorum.

Kuruluşumuzdan bugüne kadar her konuda görüşlerine başvurduğumuz ve engin tecrübelerinden yararlandığımız Sn. Necat Hürtürk ve Sn. Erdal Avar’a teşekkür ediyorum.

2006 – 2007 yıllarında, 2008 kongresine gelirken, yeniden yapılanma döneminde çok büyük emeği geçen Sn. Selçuk Sert’e teşekkür ediyorum.

Hep Beşiktaş’ın yanında olan, Ankara’da Beşiktaş’ın haklı taleplerinin takipçiliğini yapan, eski milletvekilimiz ve onur kurulu üyemiz Sn.Hakkı Ülkü ve eski bakanımız Sn. Hakan Tartan’a teşekkür ediyorum.

3 yıllık görev süremiz döneminde her konuda bizleri yüreklendiren, maddi, manevi desteğini esirgemeyen Sn. Attila Sayıner’e  teşekkür ediyorum.

Ve tabi ki 3 yıl yetkili kurullarımızla birlikte görev yaptığım beni başkanları olarak kabul ettikleri için, onurlandığım; saygıdeğer çalışma arkadaşlarıma, özverilerinden ,  katkılarından ve dostluklarından dolayı teşekkür ediyorum.

Değerli Beşiktaş’ lılar ,

2008-2011 döneminde iki önemli konuyu görevimiz kabul ettik.

-          Kurumsal bir yapıyı geliştirmek,

-          Ve  demokratik bir gelenek oluşturmak.

Kurumsal bir yapı için,

İlkeleriniz, kurallarınız ve öncelikleriniz olmalıdır.

-          Bizler ilk olarak, sosyal bir spor derneği olabilmeyi hedefledik.

-          Tüzük kurallarını harfiyen uyguladık.

-          Dernek kapımız hep açıktı.

-          Çalan her telefona cevap verdik.

-          Ben Beşiktaşlıyım diye çıkıp gelen her kişiye – üyemiz olsun, olmasın- ikram edecek bir bardak çayımız hep vardı.

-          Denk bütçe ile derneğimizi idare ettik. Hiçbir kurum ve kişiye borcumuz olmadığı gibi, bilançomuzu  (+) olarak yeni yönetimimize devrediyoruz.

-          Hiç üye yazım kampanyası yapmadık.

-          Sayısal kaygımız hiç olmadı ve aktif üyeyi hedefledik.

-          Buna rağmen bugün, üye sayımız 200’ün üzerine, BJK Kongre Üye sayımız ise 65’e ulaşmıştır.

-          Kulübümüzle karşılıklı, sevgi saygı esasına dayalı ilişkiler içinde olduk.

-          Kurum olarak, kongreler öncesi taraf tutmadık. Kurum olarak tarafsız, kişiler, üyeler olarak tamamen özgür olduk.

Derneğimiz kongreler öncesi, ısrarlı çabaları ile üye aidatlarının ödenmesi için üstün gayret göstermiş; ve fakat, ne kulübümüzün aidatları ne de dernek aidatlarımızın bir başkası tarafından ödenmesini, aklına bile getirmemiştir.

Bu kongreye hazırlanırken, her kurulumuzun görüşleri alınmış, her üyemiz defalarca bilgilendirilmiş ve yine tüzük kuralları harfiyen uygulanmıştır.

Kurumsal bir yapıya kavuşmaktan kastım, işte bütün bu olup bitenlerdir.

Demokratik bir gelenek oluşturmaya gelince,

-          Ne yaptıysak kurullarımızın ortak kararı ile yaptık.

-          Her şeyi paylaştık, bireysel hareket etmedik.

-          Yaptığımız görevlerin geçici olduğu bilinciyle çalıştık.

-          Üyelerimizin hepsinin, zaman içinde bu onurlu görevleri yapmaları için değişimi zorunlu gördük.

-          Bunun (yani değişimin) bir gelenek haline gelmesine ve dinamizmin ancak böyle sağlanabileceğine inandık.

Değerli Beşiktaşlılar bu dönemde Beşiktaş ile ilgili olan, İzmir’deki her türlü etkinliğe, açılışa, amatör takımlarımızın şehrimize gelişlerine, eşlik ettik. Beşiktaşlıların acılı ve  sevinçli günlerinde yanlarında olmaya gayret ettik. Okullarda, üniversitelerde, Beşiktaş ile ilgili etkinliklere maddi, manevi destek olduk.

Yine bu dönemde geleneksel hale getirdiğimiz, derneğimizin gurur duyması gereken etkinliğimiz;

Türk Kızılay’ı ile birlikte yaptığımız kan kampanyalarımızdır.

Her yılın Mayıs ayında, o yıla uygun bir slogan ile çok verimli kampanyalar yaptık. Türk Kızılay’ı tarafından, ödüllendirilen kurumlar arasında yerimizi aldık. Kızılay ile yakın temasımızı sağlayan bu konuda öncü olan, bu dönemde 2. Başkanlığımızı yapan Sn. Serdar Bilgi’ye teşekkür ediyorum.

Yine bu dönemde, Türkiye’de ilk kez bir spor derneği olarak 2 yıl üst üste 77. ve 78. İzmir Enternasyonal fuarına katılımcı olduk, stand açtık.

2009 yılında 2 kupamızı binlerce taraftarımızla buluşturduk, binlerce fotoğraf çektiler. Özellikle bu etkinliğimizin çok etkili olduğu fikrindeyim. Bu nedenle de İzfaş Genel. Müdürü ve Yönetim Kurulu üyemiz Sn. Doğan İşleyen’ e teşekkür ediyorum.

Değerli Beşiktaşlılar, derneğimizin ihtiyaçları oldukça yanlarında olmaya özen gösterdiğimiz bir okulumuz var. Orada, bizlere ihtiyacı olan çocuklarımız var. Bu okula olan ilgimizin devam edeceğine inanıyorum.

Yine bu dönemde, hepimizin mutlu ve gururlu olduğu bir günü,

16 Haziran 2008 günü yaşadık.

Onursal Başkanımız Sn. Süleyman Seba 16 yıl sonra derneğimizi ziyaret etti.

-          Derneğimizin açılışını da 1992 yılında Sn. Seba yapmıştı. Özel Onur defterimizi imzaladı. Yanında eski sporcularımızdan ve yöneticilerimizden Sn. Celal Soydan’ da vardı. Dernek tarihimizin bu gururlu sayfası için kendilerine, huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum.

Değerli Beşiktaşlılar,

Bizler Beşiktaş’ın, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğuna inanır ve böyle davranırız.

Sadece futbol değil, Beşiktaş forması neredeyse, biz orada olmalıyız.

Beşiktaş adının sosyal etkinliklerle birlikte anılması bize gurur verir.

Ve Beşiktaşlılık duruşu bizim yaşam felsefemizdir.

Değerli Beşiktaşlılar, bizlere görev verdiğiniz süre içinde, elimizden geleni, becerimiz ölçüsünde yapmaya çalıştık. Bu dönemde verdiğiniz destek için, sizlere şükran borçluyuz.

En büyük başarımız, bugün görevi devredeceğimiz, yeni kadrolarımızdır.

Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum.

M.YEKTA VARNALI

29.01.2011/ KONGRE/SWISS OTEL